söndag 7 april 2013

Bärpannkaka

En söndagsfrukost som man kan äta vilkendagsomhelst! Så länge man inte försovit sig, dårå och har bråttom till bussen eller nåt. Det tar ungefär 20 minuter från start inklusive tid i ugnen :)


Lyxig bärpannkaka för vilkendagsomhelst
1 ealinaportion

4 ägg, separerade i gulor och vitor
Lite drygt en halv tesked vaniljpulver
En halv tesked kanel
1-2 dL valfria bär
Och en klick smör till stekpannan 

Värm bären i en kastrull och låt dem puttra ihop.
Sätt ugnen på 175-200grader.
Vispa äggvitorna superfluffigt.
Vispa gulor & kryddor i en annan bunke.
Vänd ner den gula smeten i den vita och blanda om ordentligt men försiktigt.
Hetta upp en stekpanna, inte en bamsestor, hellre en mindre. 
(Eller, tja, annars är det ju iofs bara att dubbla receptet förstås, hihi.)
Låt smöret smälta i pannan och smeta sedan ut äggsmeten i pannan. 
Låt stå på spisen i nån minut eller tre och stoppa sedan in hela stekpannan i ugnen.
Allt är klart när den ser ut som på bilden nedan. Typ en kvart? 
Litelite krispig yta, men inte för mycket färg brukar bli bra.
Tycker du att den är för smetig inuti kan du stoppa in den en stund till, 
kanske alternativt micra den lite?
Servera med de ihopputtrade bären och en mugg svart kaffe.





4 kommentarer:

  1. Vilken god frukost! Så gott att göra pannkakan i ugnen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, supergod! Det blir ju som en ugnspannkaka nästan :)

      Radera
  2. Härligt med mer frukostförslag. Det kan jag aldrig få för många av.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är kul att variera sig lite ibland :)
      Kram tillbaka

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...